Bröllopsdokumentation

Bröllopsfotograf i Nyland

Hurra för er stora dag!

Att planera bröllop kan vara roligt, utmanande, spännande, pirrigt och ibland kanske till och med lite tungt. Som er fotograf vill jag vara er hjälpande hand som hjälper er få pusselbitarna inför den stora dagen på rätt plats samt naturligtvis fånga dagen på bild så minnena lever kvar långt efter att själva bröllopet är över. 

För mig är det viktigt att ni skall ha roligt och känna er avslappnade under fotograferingen och därför lägger jag god tid på att ni skall känna er väl förberedda så ni blir nöjda med slutresultatet. Innan bröllopet bokar vi in ett planeringsmöte för att noga gå igenom den stora dagen och prata om era förväntningar och räta ut eventuella frågetecken inför bröllopet.

Bakom ett bröllop ligger månader av drömmar och planering. Själva bröllopsdagen är över i ett ögonblick, men era bilder och minnen finns kvar för alltid.

CK029.jpg
fiskarsbröllop.jpg

Var kan jag bokas och hur sker bokningen?

Bra att veta

Jag utgår från Raseborgsområdet, men kan även ta mig till annan ort. Vanligtvis rör jag mig på axeln Åbo-Borgå, men kan även ta mig längre bort. För fotografering utanför Nyland tillkommer en avgift för resor och eventuell övernattning.

Om det känns som att jag är rätt fotograf för er kan ni skicka en bokningsförfrågan genom formuläret som hittas längst ner på denna sida. 

Tänk på att gärna vara ute i god tid, då jag har ett begränsat antal platser reserverade för bröllopsfotografering (vanligtvis 1-2 bröllop per månad). Längre ner på denna sida har jag angivit hur många lediga datum det finns kvar under de mesta populära bröllopsmånaderna framöver. Naturligtvis går det också bra att  boka mig under lågsäsongen.

När bokningen bekräftas skickar jag er en faktura på reserveringsavgiften på 150€ som garanti på er bokade dag. Avgiften returneras inte om avbokning sker. Summan dras av från den slutliga fakturan som ni får när bilderna levereras.

Jag vill gärna få möjligheten att träffa er och höra mer om ert bröllop och alla era planer! Jag finns i Karis eller via Skype, om det visar sig att vi bort långt ifrån varandra. 

Det exakta antalet bilder som levereras till er beror mycket på hur roligt ni har det - för ju härligare stämningen är bröllopsdagen, desto fler bilder lär levereras till er. Ett uppskattat bildantal finns ändå  angivet i varje paket. 

Inom 5 dagar efter bröllopet får ni 10 st bilder att ”tjuvkika” på, som exempelvis kan användas till tackkort eller uppladdning på social media. Under högsäsong kan bildleveransen ta upp till 8 veckor, beroende på hur fullbokad jag är. 

På grund av att jag endast tar emot ett begränsat antal bröllopsfotograferingar per år gör jag inga preliminärbokningar, utan det är först till kvarn som gäller! Er bokning är giltig när bokningsavgiften är betald.

Vad gör vi vid regn eller sjukdomsfall?

Visste du att lite regn i slöjan på bröllopsdagen lär betyda tur? Och att dramatiska himlar enbart fungerar till sin fördel då snygga porträtt skall tas. Men visst, ösregn och orkan kan göra fotograferingen aningen knepigt. Vi följer med väderprognosen innan bröllopet och gör upp en reservplan för fotograferingen om det visar sig regna riktigt mycket.

 

Under de 10 år jag fotograferat bröllop har vi nog alltid fått till härliga porträtt på ett eller annat sätt! Kom ihåg: gifta lär ni bli oavsett väder och fester kommer knappast bli sämre på grund av lite regn. 

Skulle den otroliga oturen vara framme att jag blir så sjuk att jag inte kan utföra fotograferingen (som tack och lov - knack i trä, än så länge inte har hänt) hjälper jag er hitta en ersättande fotograf ur mitt kontaktnät. 

70658438_2438191906227372_24375545550770

"WAAH!! ALLTSÅ SÅ FINA BILDER!

Så himla fint fotat och redigerat,

är helt mållös. Tusen tack!"

 

Sofia & Jaime

bröllop_helsingfors.jpg

Detta ingår i alla paket:

 • En träff för att diskutera tankar och önskemål kring fotograferingen samt korrespondens via telefon eller e-post. För mig är det viktigt att vi hinner lära känna varandra en smula så vi känner oss bekväma med varandra på er stora dag.
   

 • Hjälp med planering & schema. Som bröllopsfotograf har jag erfarenhet av bröllop och kan hjälpa er uppskatta hur lång tid saker tar. 

 • Leverans av högupplösta bilder som levereras senast 8 veckor efter fotograferingstillfället (vanligtvis är leveranstiden 3-6 veckor).

 • En tjuvtitt på några bilder ges alltid inom 5 dagar efter bröllopet.
   

 • Jag lägger mycket tid på varje fotografering och värdesätter er viktiga dag högt.

37384259_1797271753652727_22210385191769

"Tusen tack för de fantastiska bilderna! Vet inte vad vi hade föreställt oss men det här vad mer än vad vi hade kunnat hoppas på! Såå fina porträtt och så härliga bilder från minglet, middagen och vigseln! Tusen, tusen tack!"

 

Catharina & Dave

Dessa paket erbjuder jag

Obs! Under högsäsong prioriteras halv- och heldagsfotograferingar under helger. Om du vill boka fotografering för enbart porträtt eller porträtt & vigsel för en lördag under maj-september kan du tidigast boka mig

5 månader innan bröllopstillfället.​

40649544_1868062656573636_84926646379914
40756116_1868062863240282_40033422163522
40778371_1868062649906970_30948825794221
Bröllopsfotograf Helsingfors

"Tusen tack bilderna! Vi kollade igenom dem alla

och är otroligt nöjda, jättefina!"

 

Amanda & Daniel

Tilläggsprodukter

joca01.jpg

Save the date-porträtt

 

Till er som väljer att boka mig som bröllopsfotograf erbjuder jag en parfotografering innan bröllopet till reducerat pris (normalpris 350€). Vi fotograferar i cirka 30 minuter och ni får välja ut era 5 favoritbilder ur ett urvalsgalleri. Detta är ett ypperligt tillfälle för er att värma upp få en känsla av hur det är att bli fotograferad av mig. I samband med fotograferingen kan även t.ex. ett planeringsmöte hållas för att gå igenom era tankar och planer inför bröllopet.

180€

_DSC3618.jpg

Bröllopet på stämningsfull film

 

Som pricken över i:et erbjuder jag möjligheten att även sammanställa en kortfilm med samlade klipp och/eller bilder med höjdpunkterna från er bröllopsdag.

 • 2 minuters bröllopsfilm (stillbild): 250€

 • 2 minuters kortfilm (rörlig bild): 500€

 • 10 minuters kortfilm (rörlig bild): 900€

 

Notera att bröllopsfilmen endast kan bokas som komplement till fotograferingen och inte bokas skilt för sig. 

ALBUM.jpg

Ett vackert album

 

Som tilläggsprodukt erbjuder jag möjligheten att beställa hem dina bilder i ett vackert fotoalbum med bilderna från din stora dag samlade inom ett par vackra linnepärmar. Albumets storlek är 21x21 cm och innehåller 20 sidor. Albumet levereras i en presentbox.

250€

emilianyberg.jpg

Om mig

Jag är en glad och social Karisbo med en starkt förkärlek till att ställa mina fotograferingsobjekt i "något brakel" (som en vän en gång så fint uttryckte det) - så jag rekommenderar varmt att packa ner ett par rejäla skor eller stövlar inför fotograferingen och sedan kan vi låta magin börja!

 

Med snart 10 års erfarenhet av bröllopsfotografering är jag mån om att leverera genuina bilder som fångar de såväl små som stora stunderna under er bröllopsdag. För mig är det viktigt att ni känner er bekväma med ert val av mig som er fotograf och därför träffas jag gärna innan bröllopet för att lära känna er och stämma av de viktigaste detaljerna inför bröllopsdagen.

Tillgängliga tider

Bröllopshelgerna under sommarsäsongen har en tendens att ha rykande åtgång, och därför är det bra att vara ute i god tid. Hösten, vintern och våren är av lugnare art och då är det inte omöjligt att få en tid med lite kortare varsel.

 

Just nu är jag fullbokad för helgbröllop under perioden maj-augusti 2021. Om du gifter dig en vardag och önskar boka en kortare session går det fortfarande bra att höra av sig om sommaren. Om inte just ditt datum råkar vara ledigt i min kalender rekommenderar jag gärna en kollega till dig. 

Skicka din bokningsförfrågan
Välj ditt fotograferingpaket:
Eventuella tilläggsprodukter (kan även bokas senare):

Tack för din förfrågan! Jag hör av mig inom kort.