Vanliga frågor

För vilken tid på dygnet kan jag boka en fotografering? 

Eftersom jag jobbar så gott som uteslutande med naturligt ljus (dvs. inga blixtar eller lampor) är fotografering under dygnets ljusa timmar att föredra. I övrigt är jag mycket flexibel och om du t.ex. önskar ett varmt och härligt ljus i bilderna rekommenderar jag boka in fotograferingen ett par timmar innan solnedgången. 

På vilken plats sker fotograferingen? 

Mina kunder är alltid välkomna hem till min gård i Karis, var det finns massor av härlig natur omkring. Inom kort kan jag även ta emot kunder i min hemmastudio för inomhusfotografering. I övrigt är jag alltid villig att ta mig till önskad fotograferingsplats. För fotografering utanför Raseborg tillkommer en avgift för resekostnaderna. 

Hur många bilder får jag?

Detta varierar stort beroende på vilken typ av fotografering du har bokat. För ett helt vanligt porträttpaket ligger bildantalet oftast på ca 15-20 st olika bilder. 

Får jag dela bilderna på nätet?

Ja det får du, men jag önskar att mitt namn som fotograf nämns i samband med bilden. Det är inte tillåtet att redigera bilderna eller applicera märkliga filter på dem vid uppladdning på nätet. Om du hör av dig inom 2 veckor efter att dina bilder har levererats gör jag 5 st bilder utan extra kostnad i ett format som är optimalt för  webben. 

Hur levereras mina bilder? 

Bilderna levereras i digitalt, högupplöst format inom 2–4 veckor, beroende på säsong. En tjuvtitt på några bilder ges alltid inom en vecka efter fotograferingstillfället. Porträttbilder fås alltid även i svartvit version på begäran, utan extra kostnad. 

Kan jag få alla bilder oredigerade? 
Nej. Det är som att be en konstnär om en tavla med endast grundfärgen på eller gå till affären och handla mjölk men så hälls själva mjölken ut i kassan och hem kommer du enbart med kartongen. 

Kan jag avboka min fotografering?
Ja, men om det sker utan giltig orsak (som t.ex. plötsligt sjukdomsfall) inom ramen av 24 h innan fotograferingen debiteras en avgift på 30% av ursprungspriset. För bröllopsfotografering gäller samma avgift om fotograferingen avbokas senare än 3 veckor innan bröllopet. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© Fotograf Emilia Nyberg