Gravidfotograf i Raseborg

Sagolika porträtt av din graviditet i naturskön miljö 

raskauskuvaaja helsinki.jpg

Bevara denna speciella tid

En graviditet är en unik tid i ditt liv och under en fotografering hos mig strävar vi efter att fånga detta ögonblick genom vackra bilder som blir ett trevligt minne att blicka tillbaka till. Varje mamma och gravid kvinna förtjänar ett ögonblick då all fokus ligger på henne och den kommande nya familjemedlemmen.

Fotograferingen är en stund bara för dig, där jag gör mitt yttersta för att du skall känna dig vacker, uppskattad och bekväm. 

Av mig kan du förvänta dig varma, hjärtliga bilder som är fotograferade och redigerade med stor omtanke. Jag lägger ner mycket tid på att med största omsorg välja ut de perfekta fotograferingsplatserna.

Jag tar emot bokningar året runt och anpassar fotograferingsplatsen efter årstiden. Om du önskar kan vi komplettera fotograferingen med bilder tagna inomhus.

raskauskuvaus emilia nyberg.jpg

Naturlig posering i vacker miljö

Med stor förkärlek till naturen - och framför allt skogen, väljer jag noggrant ut de vackraste platserna för just din fotografering. Vi jobbar med det som just den aktuella årstiden har att erbjuda och använder det till vår fördel för att skapa magiska bilder tillsammans.

Under fotograferingen använder vi oss av enkla och naturliga poseringar och jag vägleder dig för att framhäva dig och din vackra gravidmage på bästa sätt.

Om du önskar, fotograferar jag även gärna mer avklädda men smakfulla bilder på dig. Du väljer själv om vi tar bilderna inomhus eller ute i naturen.

026.jpg

Vackra klänningar & blommor

När du bokar fotografering hos mig ingår lån av vackra klänningar som framhäver den rundade magen. I min gravidgarderob hittar du över 40 specialdesignade plagg som passar många olika storlekar. För dig som föredrar en mer vardaglig look erbjuder jag även enklare klänningar och stickade plagg.

 

Innan fotograferingen börjar får du i lugn och ro välja ut vilka klänningar du vill använda dig av. Om vi inte utgår från min studio får du ta del av urvalet online och bestämma dig på förhand så tar jag med ombytet till fotograferingsplatsen.

 

Det går naturligtvis även bra att du använder dig av dina egna kläder. Jag hjälper dig gärna och tipsar om vilken typ av plagg som gör sig bäst på bild.

Som pricken över i:et (eller sockervadden på Borgbacken, som min gamle gymnasielärare skulle ha sagt) ingår vackra blommor i form av en huvudkrans eller en bukett i fotograferingen. Vi tar bilder både med och utan blommorna och efter fotograferingen får du ta med kransen eller buketten hem som minne.

raskauskuvaus.jpg
w_bild26.jpg

"Vi hade en jättepositiv fotoupplevelse under vår gravidfotografering! Emilia förstod precis hurudan stämning vi sökte efter i våra bilder. Hon kunde med klara instruktioner säga hur vi skulle vara och hade tydliga visioner var vi kunde fotograferas.

 

Hon fick både mig och min sambo att känna oss bekväma och avslappnade framför kameran, det blev inget stelt poserande över huvudtaget utan allt kändes naturligt. Kan varmt rekommendera henne för alla. Stort tack!"

- Cecilia & Max

Vanliga frågor

När och hur sker bokningen?

Jag rekommenderar dig att höra av dig i god tid, eftersom jag endast tar emot ett begränsat antal fotograferingar per månad.

Fotograferingen sker någon gång mellan vecka 25-35, exakt när beror mycket på hur du mår  och när magen vuxit till sig så den syns fint på bild. 

Efter att vi spikat ditt datum skickar jag dig en faktura med en bokningsavgift på 100€. Denna avgift säkrar ditt datum och betalas inte tillbaka ifall avbokning skulle ske. Summan dras sedan av den slutliga fakturan som skickas i samband med bildeveransen. Om du önskar kan även fotograferingen betalas i två rater. 

Vad skall jag ha på mig?

Jag har investerat i en mångsidig gravidgarderob där du kan välja och vraka mellan cirka 50 olika plagg. I mitt urval finns allt från sagolika klänningar med långa släp till mer enkla och bohemiska alternativ. 

 

Klänningarna är stretchiga och passar på så vis många storlekar och kan även nålas in vid behov. Naturligtvis kan du även komma klädd i egna kläder.

Jag ger gärna tips hur du kan tänka vid val av skor och underkläder.

Vad gör vi vid dåligt väder?

Eftersom vi fotograferar utomhus spelar väder och ljus en viktig roll i vår fotografering. Om det visar sig att vädret är riktigt dåligt på vår planerade dag, bokar vi om din tid utan extra kostnad. 

Vid kall väderlek laddar vi upp med filtar och varm dryck att tina upp oss med under fotograferingen. Dessutom har jag värmepåsar som du kan hålla i händerna och sticka in i kläderna för att hålla dig varm.

Kan jag ta med familjen?

Huvudfokus vid denna typ av fotografering ligger på dig som blivande mamma, med det går också bra att inkludera din partner helt eller delvis i fotograferingen. 

I slutet av fotograferingen kan jag även knäppa några bilder där eventuella barn eller husdjur deltar, men jag rekommenderar att de inte är med under hela fotograferingen.  

Var fotograferar vi?

Jag utgår från Raseborgs-området men kan även ta mig till annan ort. För fotografering utanför Raseborg tillkommer en avgift för resor och transport.

 

Jag har ett flertal vackra platser i mina hemknutar i Karis var jag kan föreviga dina bilder, men jag tar även gärna emot dina egna förslag. 

 

Jag fotograferar alltid utomhus och vid dåligt väder bokar vi om din fotografering till en annan dag. Om du önskar är det möjligt att komplettera fotograferingen med bilder tagna inomhus men huvudfokus ligger alltid på utomhusfotograferingen.

gravidfotograf västra nyland.jpg
Gravidfotograf Karis.jpg

"Hade gravidfotografering tillsammans med goda vänner så det blev samtidigt en kul förmiddag med gänget. Emilia hade fixat fint med snacks och det var avslappnad stämning under hela sessionen och nu har vi härliga bilder både enskilt och tillsammans."

- Johanna

Så här går fotograferingen till

1. Kontakt

Kontakta mig via bokningsformuläret och berätta om när du har beräknad födelsetid och om dina önskemål för fotograferingen.

2. Planering

Vi hörs via e-post eller telefon och bestämmer plats och tid för fotograferingen. Du får även möjlighet att bekanta dig med klänningarna som du kan låna på förhand. 

Du får en faktura med bokningsavgift som bör vara betald innan fotograferingen.

3. Fotografering

Äntligen dags att fotografera!
Vi ses i min studio, var du får prova på och välja ut de plagg du vill bära på fotograferingen. Om vi fotograferar på annan ort får du välja dina plagg på förhand och jag tar med dem till fotoplatsen.

Vi fotograferar vid utvald plats och om årstiden kräver det, värmer vi oss med varm dryck, filtar och värmepåsar mellan varven. 

Efter fotograferingen får du ta med dig blommorna hem. 
 

4. Leverans

Senast 2 veckor efter vår fotografering levererar jag ett webbgalleri, ur vilket du väljer ut dina bilder. När du gjort ditt valt levereras bilderna och den slutliga fakturan i digitalt format.

Se hur en fotografering kan gå till här

höstgravid_webb.jpg

"Hela graviditeten hade gått ut på att må dåligt och inte alls känna sig fin, men Emilia fick så fina foton knäppta. Och med en otroligt bred klänningsgarderob kände jag mig verkligen vacker och fotona blev superfina!"

- Ann-Sofie

Om mig

Men vem är hon bakom kameran egentligen? Emilia heter jag, även kallad Miilo i de flesta sammanhang. Karisbo, kattperson av rang och ganska kul när jag lägger den sidan till.

Bor på landsbygden, är scout och vistas gärna i naturen - därför genomför jag också väldigt gärna mina fotograferingar utomhus.

Har själv barn och förstår därför vikten av hur bra det kan kännas att under sin graviditet känna sig lite extra ompysslad och uppmärksammad. Den upplevelsen vill jag ge dig!

Dessutom vet jag hur svårt det kan vara att försöka få till riktigt pang-snygga bilder på sig själv via en spegel eller genom att kuta av och an mellan ett stativ och fotoplatsen med magen i vädret. Låt mig sköta det jobbet för dig!

fotograf emilia nyberg.jpg

Det lilla paketet

 • Konsultation där vi planerar miljö och tidpunkt för din fotografering

 • Ett webbgalleri ur vilket du på förhand väljer vilka plagg du vill fotograferas i

 • Lån av upp till 2 av mina gravidklänningar och plagg

 • 40 minuter fotograferingstid (inklusive ombyte)
   

 • En härlig stund för dig själv där du får känna sig som ditt vackraste du

 • Ett digital bildgalleri ur vilket du kan göra ditt urval

 • 5 st högupplösta, välredigerade, digitala bilder som även är kompatibla med webben

 • Möjlighet att köpa fler bilder för ett tilläggspris

290€

Johanna02.jpg

Det stora paketet

 • Konsultation där vi planerar miljö och tidpunkt för din fotografering

 • Cirka 30 minuter tid där du i sällskap av lite god fika får prova klänningarna och välja vilka plagg du vill bära vid fotograferingen. Om du önskar kan jag hjälpa vid lätt styling av hår

 • Lån av upp till 4 av mina gravidklänningar och plagg

 • 60 minuter fotograferingstid (inklusive ombyten)
   

 • Möjlighet att inkludera partner eller eventuella syskon i en del av  fotograferingen.
   

 • En härlig stund för dig själv eller tillsammans med din partner där du får känna sig som ditt vackraste du
   

 • En vacker huvudkrans eller blombukett som du efter fotograferingen får ta med dig hem som minne
   

 • En fin bokningspresent

 • Ett digital bildgalleri ur vilket du kan göra ditt urval

 • 10 st högupplösta, välredigerade, digitala bilder som även är kompatibla med webben

 • Möjlighet att köpa fler bilder för ett tilläggspris

420€

Lediga tider

0

SEPTEMBER 2021

0

OKTOBER 2021

2

NOVEMBER 2021

2

DECEMBER 2021

Boka din fotografering

Välj ditt paket
Välj ditt blomstertillägg (utan extra kostnad i det stora paketet):
Valfria extra tillägg:

Tack för din bokning! Jag hör av mig inom kort.